Noodle Diner Sanlitun SOHO

client: Longxiaobao Restaurant
location: Shop 1-122, Sanlitun SOHO, Beijing
net area: 200sqm
design company: Lukstudio
design director: Christina Luk
project team: Cai Jin Hong, Shanyun Huang, Leo Wang, Yiye Lim, Alba Beroiz Blazquez, Marcello Chiado Rana, Pao Yee Lim.
scope: interior design, custom furniture & lighting design
design: Dec 2015– Jan 2016
construction: Jan– Mar 2016
general contractor: Shanghai MaiChang Construction Project Co., Ltd.
photography: Dirk Weiblen

Based on the original “noodle rack” concept, Lukstudio has created alayered experience at the Longxiaobao flagship restaurant in Beijing where dining areas are shaped by multiple steel frames and wires.
The journey begins with a composed foyer where two windows frame the views into the kitchen on the left and the dining space beyond. Walking pass the main door finished with rusted steel and copper plate, one is presented with three volumes. Though a consistent palette of exposed cement wall, rusted-metal frame, wooden tables and display boxes has been applied; three different dining ambiences are created. The first rack has a canteen style with 3 rows of long tables and serves well the busy white collars. The second rack is equipped with banquette seating and tasteful china decorations; it entertains those who take time to savor their meal. In the third rack that embodies the double-height stairwell, one special table gets to enjoy closely the visual anchor of the restaurant: the signature “noodle” pendant.
Walking up the stairs within two frame layers in the atrium, one arrives on the private dining level. The area explores further the potential of steel wires. “Noodles” are hung in an overlapping manner to define a dining volume. These see-through screen dividers exude an ethereal beauty that is unique for the noodle shop.