Hyatt Place Hotel Luoyang

Client: Luoyang Buynow Electronics Information Co., Ltd.

Design Company: BLVD

Chief Designer: LIU Hong-lei

Participating Designer:HUANG Jian, XING Yi-sheng, LiANG Xiao-mei

Design Area: 20,695 sqm

Project Location: Luoyang, Henan Province, China

Design Time: 2014

Completion Time: 2016

Photographer: Dirk Weiblen、Sun Xiangyu


Located amid the historic city of Luoyang, this new construction hotel features 250 guest rooms and suites. The design overlay the contemporary hotel with a sleek, sophisticated atmosphere that references the city’s rich context and history.

The design celebrates the places where the functional spaces and the radiance of light on the 6th sky lobby floor converge. Staying true to the core values of the Hyatt Place brand, the clean, relaxed and youthful nature was revived and highlighted. Stones and tiles, dark copper, textured glass, and warm wood create an earthy architectural foundation into which subtle textures and sculptural forms are layered. Screen elements maintain the transparency and connection between spaces while provoking curiosity within the guests.

The lobby receives the hotel guests with an open and authentic atmosphere. The public area promotes socialization between guests by implementing a multi-purpose bar along the wall. It serves as a bar, a service counter and a Reception Desk. The rest of the public area is made up of comfy lounge sofas, a complimenting combination of tables and chairs, colorful carpets, playful lighting fixtures and floor to ceiling art works. The sky lobby floor also features a conference center with four meeting rooms, a pre-function area with a long sky window that brings natural lighting into public spaces.

Inside the guestrooms, an environment with design elements that is clean, minimal and warm will allow the guest to relax and recover.

The overall concept of re-contextualization fuses the local heritage and the contemporary interior design into one; the spirit of Luoyang lives on in modern attire and becomes a new local landmark.